Φροντίδα

Κάνε την αγορά σου να αντέξει όσο το περισσότερο γίνεται

Σας ευχαριστούμε για τις αγορές σας! Είμαστε χαρούμενοι που, όταν πρόκειται για τη μόδα, επιλέγεις το Modivo! Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει ειδικά για σένα πληροφορίες που αφορούν τη χρήση και τη συντήρηση προϊόντων. Γνώρισέ τες, έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις το αγορασμένο προϊόν για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Φροντίδα
ενδυμάτων

Ενδύματα

Για να κρατήσεις τα ρούχα σου σε καλή κατάσταση πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες συντήρησης που αναγράφονται σε όλες τις ετικέτες των ρούχων. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες προτού ξεκινήσεις να τα φοράς. Δίνονται με τη μορφή εικονογραμμάτων.

Αποτελεσματική και ασφαλής φροντίδα των ενδυμάτων

Να θυμάσαι τη σωστή θερμοκρασία

 • Να πλένεις πάντα τα ενδύματα στη θερμοκρασία που αναγράφεται. Αυτή η πληροφορία βρίσκεται συνήθως στη ταμπέλα ή στην ετικέτα του προϊόντος.
 • Τα θερμικά ρούχα θα πρέπει να πλένονται σε λιγότερους από 40 βαθμούς. Έτσι θα κρατήσουν τις ιδιότητές τους και θα αποτραπεί η συρρίκνωση.
 • Δώσε προσοχή στο χρώμα των ρούχων:
  • Τα λευκά να τα πλένεις πάντα με λευκά, ενώ τα μαύρα και τα χρωματιστά με άλλα παρόμοια χρώματα
  • Τα σκουρόχρωμα και τα τζιν να πλένεις πάντα από την αντίθετη πλευρά τους

Χρησιμοποίησε κατάλληλα απορρυπαντικά για το πλύσιμο ρούχων

 • Για μαύρα ρούχα διάλεξε προϊόντα τα οποία είναι ειδικά για αυτό το χρώμα
 • Τα αθλητικά ρούχα πρέπει να πλένονται με ειδικά προϊόντα, τα οποία είναι κατάλληλα για αθλητικά. Χάρη σε αυτό θα αποφύγεις την παρεμπόδιση των μεμβρανών. Μην χρησιμοποιείς λευκαντικά, ούτε μαλακτικό
 • Πλεκτά ρούχα πρέπει να πλένονται με ειδικά απορρυπαντικά

Να θυμάσαι: διάφορα είδη ενδυμάτων απαιτούν διαφορετικό τρόπο πλυσίματος

 • Πρόσεξε την αποστράγγιση. Η υπερβολική αποστράγγιση μπορεί να αλλάξει το σχήμα του ρούχου. Ακολούθησε τις οδηγίες του παραγωγού.
 • Τα εσώρουχα πλένονται σε ειδικό σακουλάκι. Διαφορετικά τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως μεταλλικές λεπτομέρειες, τα κεντήματα κ.α. μπορούν να καταστραφούν ή να χαλάσουν τα υπόλοιπα ρούχα.
 • Στα αθλητικά ρούχα απέφυγε την αποστράγγιση, αντί αυτού άντλησε το νερό

Στέγνωμα, σιδέρωμα, αποθήκευση

 • Τα ρούχα πρέπει να τα σιδερώνεις στην θερμοκρασία που αναγράφεται από τον παραγωγό. Αυτή η πληροφορία θα βρίσκεται στην ετικέτα ή ταμπέλα του προϊόντος. Είναι προτιμότερο να τα σιδερώνεις από την αντίθετη πλευρά τους
 • Ακολούθησε τις οδηγίες του παραγωγού για το στέγνωμα. Να διαλέγεις τον χημικό καθαρισμό μόνο αν αναγράφεται στην ετικέτα
 • Τα θερμικά ρούχα απέφυγε να τα στεγνώνεις στον ήλιο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει να ξεθωριάσουν ή να συρρικνωθούν
 • Οικολογικές γούνες είναι καλό να συντηρούνται σε βαμβακερούς σάκους. Το πιο βασικό, δεν πρέπει να βραχούν. Αν χρειαστεί, στέγνωσε τα έξω, μακριά από καλοριφέρ. Απέφυγε να χρησιμοποιείς είδη καθαρισμού
 • Υφασμάτινα ρούχα μην τα στραγγίζεις, καλύτερο είναι να τα  στεγνώνεις σε ξαπλωμένη θέση. Προτείνουμε το στέγνωμα ανάμεσα σε δυο πετσέτες: αλλάζουμε τις πετσέτες έως ότου το ρούχο είναι απόλυτα στεγνό, έπειτα σε μια καθαρή πετσέτα προσαρμόζουμε το σχήμα του.
Φροντίδα
υποδημάτων

Βασικοί κανόνες χρήσης υποδημάτων

1. Κατά την τοποθέτηση και την αφαίρεση, βεβαιώσου ότι έχεις δέσει ή λύσει καλά τα υποδήματα. Αυτή η απλή ενέργεια θα κρατήσει το άνω μέρος και το τακούνι σταθερό και δεν θα λυγίσουν ή ανοίξουν.

2. Για να αποφευχθεί το σπάσιμο του υλικού είναι καλό κατά την εφαρμογή του παπουτσιού να χρησιμοποιείς το ειδικό κουτάλι. Θα το βρεις στο δέμα σου.

3. Απέφυγε το νερό να περάσει στο εσωτερικό των παπουτσιών ή την υπερβολική εφίδρωση. Ακόμα και τα πιο καλοφτιαγμένα υποδήματα μπορούν να γίνουν μούσκεμα κατά τη βροχή ή το χιόνι. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να επιλέξεις παπούτσια στα οποία να αναγράφεται Waterproof. Εάν τα παπούτσια σου έχουν βραχεί, στέγνωσε τα σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από πηγές θέρμανσης. Να θυμάσαι πως ο πωλητής δεν ευθύνεται για τις ζημιές που έγιναν από εξωτερικούς παράγοντες, εάν τα παπούτσια δεν είναι για αυτή τη χρήση.

4. Εάν έχεις επιλέξει δερμάτινα υποδήματα χωρίς επένδυση ή με φυσική έγχρωμη επένδυση, ενδέχεται να υπάρξει χρωματισμός. Είναι μια φυσική και μεταβατική διαδικασία. Στα παπούτσια με συνθετική επένδυση δεν εμφανίζεται χρωματισμός.

5. Την  αντικατάσταση των κορδονιών και της φθαρμένης σόλας, καθώς και η φροντίδα του εσωτερικού του υποδήματος (αντικατάσταση των πέλματος), πρέπει να τα φροντίσεις ο ίδιος.

6. Χρησιμοποίησε τα υποδήματα για εκεί που προορίζονται: για παράδειγμα, τα οικιακά υποδήματα σε κλειστούς και στεγνούς χώρους, αθλητικά σε επιφάνειες σχεδιασμένες για το σκοπό αυτό.

7. Αν το εσωτερικό των δερμάτινων υποδημάτων είναι και αυτό δερμάτινο, θα πρέπει να το φροντίζεις όπως και το εξωτερικό

8. Υποδήματα με την ένδειξη Waterproof και Water Resistant πρέπει να τα συντηρείς με το κατάλληλο σπρέι, χάρη σε αυτό θα κρατήσεις όλες τις ιδιότητες τους

Φροντίζεις τα υποδήματα; Δες αν το κάνεις σωστά!

Η κατάσταση των υποδημάτων εξαρτάται από την καλή φροντίδα τους. Αυτή η διαδικασία αξίζει να ξεκινάει από τη στιγμή που θα αγοράσεις τα παπούτσια. Συνιστούμε τα νέα παπούτσια - πριν αυτά χρησιμοποιηθούν - να εμποτιστούν πλήρως. Για το σκοπό αυτό, εφάρμοσε ένα ομοιόμορφο στρώμα προϊόντος στο κάθε παπούτσι, το προϊόν πρέπει να είναι κατάλληλα επιλεγμένο ανάλογα με τον τύπο δέρματος ή το υλικό. Πριν την εφαρμογή έλεγξε αν τα παπούτσια είναι σίγουρα στεγνά. Επανάλαβε τη διαδικασία όσο πιο συχνά γίνεται, πάντα αφού καθαρίσεις τα υποδήματα. Απέφυγε το γυάλισμα ή τον ψεκασμό των υγρών υποδημάτων

Να θυμάσαι ότι με την πάροδο του χρόνου - εξαιτίας της φυσικής φθοράς των παπουτσιών ή των καιρικών επιρροών - η επίδραση του εμποτισμού δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική. Πρόκειται για φυσική διαδικασία, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση της ποιότητας των υποδημάτων και σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από την ποιότητά τους. Παρόλα αυτά, αξίζει να προσέξεις τα προϊόντα για την προστασία των υποδημάτων να είναι ποιοτικά και να περιέχουν τις απαραίτητες λιπαρές ουσίες, οι οποίες - σε συνδυασμό με τις σωστές χρωματικές ουσίες - θα ανανεώσουν τα παπούτσια. Το, τι τεχνική και τι προϊόντα θα πρέπει να διαλέξεις εξαρτάται από τον τύπο δέρματος των υποδημάτων.

Δέρμα - αποτελεσματικοί τρόποι συντήρησης

Το δέρμα, όπως κάθε φυσικό υλικό, μπορεί να μην έχει το ίδιο χρώμα και δομή σε ολόκληρη την επιφάνεια. Οι πιθανές διαφορές στο χρώμα ή την υφή απορρέουν από τη φυσική ετερογένεια.

ΓΑΜΠΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Η βρωμιά θα πρέπει να καθαρίζεται πάντα με ένα βρεγμένο σε νερό σφουγγάρι ή ένα πανί. Το καθαρισμένο προϊόν πρέπει να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα πρέπει να εφαρμόσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια μικρή ποσότητα ειδικής κρέμας, που είναι κατάλληλη για αυτό το είδος υφάσματος. Αφού στεγνώσει, γυάλισε το με ένα μαλακό πανάκι. Να θυμάσαι ότι οι γυαλιστικές κρέμες πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή, διότι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο υλικό του προϊόντος.

ΓΑΜΠΑ ΑΠΟ ΝUBUCK ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΔΟ

Η βρωμιά θα πρέπει να καθαρίζετε πάντα με ειδικό λαστιχένιο βουρτσάκι, ή με βούρτσα από φυσική τρίχα. Προκειμένου να αναζωογονήσεις το χρώμα εφάρμοσε ειδικό προϊόν με χρώμα σε σπρέι, ενώ για να προστατέψεις τα φθινοπωρινά - χειμωνιάτικα υποδήματα από το νερό διάλεξε ειδικό σπρέι. Μην επιλέξεις κρέμες και αλοιφές, διότι οι λιπαρές ουσίες που περιέχονται σε αυτά θα αφήσουν λεκέδες, τους οποίους δεν θα καταφέρεις να αφαιρέσεις.

ΓΑΜΠΑ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΤΥΠΟΥ pull-up crazy horse

Την βρωμιά καθάρισε την με υγρό πανάκι ή σφουγγάρι. Αφού στεγνώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, εφάρμοσε το ενυδατικό προϊόν σε σπρέι.

ΓΑΜΠΑ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Την βρωμιά καθάρισε με ένα πανάκι ή υγρό σφουγγαράκι, στη συνέχεια άφησε το να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού στεγνώσει εφάρμοσε μια διαφανή κρέμα ή σπρέι για οικολογικά δέρματα.

ΓΑΜΠΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑ

Την βρωμιά καθάρισε μόνο με βρεγμένο σε υγρό καθαρισμού σφουγγαράκι, το οποίο προορίζεται ειδικά για αυτό το σκοπό.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

Τα αδιάβροχα υποδήματα καθάρισε τα μόνο με τη βοήθεια υγρού πανιού. Αφού στεγνώσει καλά, στην στην θερμή επιφάνεια, εφάρμοσε ειδικό προϊόν σε σπρέι. Αν το παπούτσι είναι αδιάβροχο και έχει φτιαχτεί από ειδικό δέρμα, διάλεξε αλοιφή ειδική για αυτού του τύπο δέρματος ή σπρέι. Το υλικό ίσως αλλάξει ελάχιστα την απόχρωση, κάτι το οποίο δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΣΟΛΑ

Τη βρώμικη σόλα καθάρισε με ένα υγρό πανί, αφού στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου, εφάρμοσε στην σόλα και στο τακούνι διαφανή αλοιφή για τα υποδήματα. Περίμενε λίγο και στη συνέχεια γυάλισε το καλά. Προσπάθησε να μην βρέξεις το ύφασμα, αυτό θα οδηγούσε σε αποκόλληση της σόλας. Εάν συνέβη κάτι τέτοιο στέγνωσε τα υποδήματα σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΟΛΑ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Καθάρισε τη βρωμιά με ένα υγρό πανάκι. Σε αυτό το είδος παπουτσιού θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην βραχεί. Εάν ωστόσο το υπόδημα βράχηκε θα πρέπει να το στεγνώσεις σε θερμοκρασία δωματίου.

Φροντίδα τσαντών
και σακιδίων

Τις τσάντες και τα σακίδια δεν τα πλένουμε και δεν τα υπερ φορτώνουμε - δες τους κανόνες

1. Τις τσάντες και τα σακίδια, όπως και τα υποδήματα, χρησιμοποίησε τα για αυτό που προορίζονται. Να θυμάσαι την κατάλληλη φροντίδα.

2. Πρόσεχε να μην υπέρ φορτώνεις την τσάντα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την βλάβη των ευαίσθητων στοιχείων του προϊόντος όπως στις: ζώνες, λουράκια και στα κρατήματα.

3. Προκειμένου οι τσάντες και τα σακίδια να διατηρούν το αισθητικό τους κομμάτι σε καλό επίπεδο, απέφυγε τις τριβές με άλλα αντικείμενα και επιφάνειες που μπορούν να φθείρουν ή και να καταστρέψουν το προϊόν.

4. Να φροντίζεις τα προϊόντα κατάλληλα, ανάλογα με το υλικό που είναι φτιαγμένα. Το πλύσιμο στο πλυντήριο ή σε καθαριστήριο καταστρέφει το προϊόν και είναι λόγος για να χάσεις την εγγύηση του.